Update angående min idrottsskada

Datum 2016-10-04 | Tid 13:33:22
Hej hallå! Nu har det varit tyst tillräckligt länge här. Här kommer ett inlägg om min skada, hur det har gått, känts, hur jag tänkt, mått och lite sånt. Det här är mestadels för min egen skull så jag kan kolla tillbaka, men känner någon sig sugen på att läsa igenom det så var beredd på ett långt inlägg hehe ;-) 11/3
Hörreni ni. Idag är en sån dag när jag bara har längtat till att få spela innebandy igen. Det är nästan skrämmande hur mycket det kan påverka en att sitta på sidan om och hur mycket man verkligen vill spela. Ni anar inte, så mycket som ni tror jag längtar, det x 1000. Typ. Nu har det gått sån pass lång tid att jag mer eller mindre "vant" mig att sitta på sidan, men sen kommer de dagar när tankar som dessa slår mig "Ja du hade kunnat varit med ute på plan och spelat nu" "tänk om jag hade lyssnat på kroppen bättre, hade jag kunnat spelat nu då? Kommer jag kunna spela nästa år? När blir jag skadefri?" Aja, man får helt enkelt kämpa vidare!
 
31/5
Den här veckan sprang jag ute för första gången sen skadan + första gången jag testade på att springa 10 minuter. Dom 10 minuterna var så otroligt tunga och jobbiga samtidigt som jag bara ville trycka på lite lite till. Jag har alltid haft svårt för att begränsa mig gällande träningen, jag vill alltid ta ut mig till max och därför tycker jag min rehab är otroligt svår då den mestadels handlar om att stegra träningen långsamt. Helst skulle jag velat gasat på förra veckan, månaden osv men det fungerar tyvärr inte så. I övrigt: det jag känt hittills gällande löpningen är att löpning går bra! Men så fort jag små-rusar så man plötsligt spänner till musklerna gör det ont, det gör ont när jag står stilla och vrider överkroppen i vissa positioner, när jag står på en handduk och ska torka golvet efter duschen t.ex. i och med alla dessa "små vardags-problemen" blir det jätte svårt för mig att kunna se det positiva i att jag faktiskt klarade av 10 minuter löpning för att jag bara tänker på dom och tänker "kommer jag verkligen klara av att spela igen?"

11/8
Skadeupdate-rapport. Sen jag testade på att springa för första gången har jag även hunnit testa att springa runt hela lilla sjön. Jag har gjort det 2 ggr nu, 3.7 km på 21 minuter. Inte fy skam med tanke på att jag knappt kunnat tränat kondition senaste året. Kroppen kändes som bly båda gångerna men jag hade inte ont medan jag sprang, dock hade jag ont dagen efter båda gångerna. Rejält ont, fast det släpper till 2-3 dagen, så jag antar att det kanske bara är för kroppen är ovan vid de stötarna som löpning ger? Sen att avgöra om det är bra eller dåligt de vette-tusan.. Min rehab ser ut som så just nu att jag testar på att springa då och då, vilket oftast blir små korta runder 10-15 minuter. Detta varierat med styrka, och på den sidan är det mycket benböj, utfallssteg, benpress, marklyft, samt övningar för att stabilisera upp bålen. Att bli skadefri och kunna spela igen känns tyvärr väldigt långt borta, och jag kommer inte veta hur långt borta förrän jag testar på att spela (eller en magnetröntgen skulle inte sitta fel heller) Jag bävar mig nästan lite inför att känna hur "långt" jag kommit. Senaste 2 månaderna har motivationen varit på botten, det är svårt att hålla den uppe när man gått skadad så pass länge som jag har nu och inte veta alls om man ens tar ett steg framåt. Känns som att det blir mycket ett steg framåt, ett bakåt, ett framåt osvosv.
15/8
Men tjulu, igår vänner. Igår tränade jag lite innebandy och det var så otroligt sjukt jäkla kul!! Jag kände av min skada lite under träningen och var inte med på hela, men jag var så lycklig under träningen. Hade glömt hur glad jag faktiskt blir av att spela innebandy, som att en stor del av livsglädjen kom tillbaka. Fick världens energikick. Status idag då? Mjaaaa, mina höftböjare känns och det drar i dom, precis som att dom är för korta. Känner även av insida lår/ljumske på vänster sida men faktiskt inget på höger sida. Jag hade ondare när jag sprang runt sjön förra veckan. Till det svåra, är det bra att det gör ont dagen efter? Får det göra det? Ska jag fortsätta testa eller måste det onda försvinna helt först? För det gör det aldrig. Blir halvt sugen på att testa kortison som dom var påväg att ge mig i Umeå. Vet inte hur mycket jag ska pressa kroppen riktigt utan att den tar för mycket skada och vips så är jag tillbaka på ruta ett. Men igår, igår var jag glad.
 
21/8
Tränade innebandy för andra gången idag. Idag var jag även med på spelet, och alltså herre min jisses vad kul det är med innebandy. Alla ni som är friska och skadefria, aldrig har skadat er osvosv ni bör vara så tacksam för att just eran kropp är hel!! Skulle kapat min högra tumme för att fått varit skadefri. Helt säkert alltså haha.
22/8 
Dagen efter idag då. Det kändes mycket bättre än förväntat i kroppen efter all innebandy som det blev dagen innan. Jag kände inte så mycket när jag vaknade, det var mest höfjtböjarna som det kändes i. Dock ju längre dagen gick desto mer kände jag i mina insida lår, eller inte riktigt på samma ställe som förut, förut kunde jag ta på ljumskarna, på det onda vilket jag inte kunde nu, utan nu var det mer längre upp i fästena som det kändes. Lite som att man sträckt sig / träningsvärk känns det som. Jag hade sån sjuk träningsvärk då jag hade tränat överkroppen dagen innan och sen innebandy på det, så det var lite svårt att urskilja på vad som var vad egentligen. Smärtan var borta efter ca 2-3 dagar efter träningen.
 
23/8 
Idag var jag hos PG. Han lät positivt överraskad att jag kunnat träna lite innebandy och sa att jag är på rätt väg (vilket jag fått höra många ggr hehe) Han sa att det förmodligen kommer kännas / göra ont i början dagarna efter innebandy då kroppen inte alls är van vid den sortens belastning samt att det blir som träningsvärk för mina muskler. Han tyckte jag skulle fortsätta med innebandy en gång i veckan och även rehaben, han trodde jag skulle klara av två träningar i veckan isinom tid. Får jag ont i en vecka efter innebandy har jag gått på för hårt och ska då ta det lite lugnare. Det är svårt att säga hur mycket jag kane köra utan det måste jag nästan avgöra själv. Jag tänker att jag ska vänja kroppen med innebandy en gång i veckan nu ett tag framöver innan ännu en stegring sker. Återbesök om 1,5 månad. 
29/8
Igår hade vi träningsmatch mot ÖIB, jag spelade två perioder som var 15 minuter vardera. Min första "match" på 2 år.. Kan inte beskriva hur nervös, exalterad och taggad jag var innan matchen, pulsen rusade. Trots att vi förlorade så hade jag kul ute på banan, än om mina ben var tunga som bly samtidigt som dom kändes som spaghetti, astman var utöver det vanliga och jag insåg att jag måste börja använda min pulmicort igen (en slags bricanyl man ska ta dagligen för att "förebygga" astman) I pausen var jag så slut på att jag blev yr, tog en dextrosol och kunde knega ytterliga 15 min, sen fick det räcka. Där sa både kropp och huvud ifrån. Men det allra viktigaste, hur kändes det med skadan? Under matchen kändes det bra!! Faktiskt, det är idag dagen efter som jag känner utav den lite. Det brukar kännas mest när det har gått 1 dag eller 2. Jag känner att det stramar lite längst upp på ljumsken, allra längst upp i fästet för jag kan inte ta på det ytligt. Höftböjarna även dom stramar lite, sen träningsvärk på det. Håll era tummar för mig att kommande dagar kommer kännas bra.
 
9-11/9
Scandic cup i Umeå. Jag spelade en match på fredag, en halv match lördag & söndag. Ouff.. Så svårt att hålla igen när jag väl är ute på banan och blir taggad. Jag hoppade över en match helt också. Råkade även stuka foten inte bara en gång, utan två gånger. Just my luck ha-ha.. Efter den här veckan kan jag säga att det känns hyfsat  i mina ljumskar och höfter men det la sig ganska fort efter 2-3 dagar ändå. Peppar peppar.
 
24/9 
Seriepremiär. Min första seriematch sen säsongen 14/15. Gissa om jag var nervös och taggad. Är nästan alltid nervös nu mer eller mindre inför träningar, match osv pga att jag inte vet hur kroppen kommer svara dagen efter. Vi mötte Röbäck på bortaplan och kom hem med en 2-4 vinst och man fick även göra några poäng, riktigt roligt att vinna med det här laget. Jag känner inte alls mycket medan jag spelar, och dagen efter kändes det lite (troligtvis pga lite väl mycket träning för just det området denna vecka) Som förut la det sig efter någon dag bara. Jag hoppas att jag är på rätt väg, jag vågar inte säga att jag är fit for fight för det är jag inte, men jag är en god bit på vägen jämfört med vad jag varit på riktigt länge :-)
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Härligt att vara påväg tillbaka! :D

2016-10-04 @ 16:10:20
URL: http://ozkagardens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0